2009. október 2., péntek

Vega rakottkrumpli




4-5 szem nagyobb krumpli
3 fej vöröshagyma
1 db salátacukkíni
1 db ovis padlizsán /picinyke darab, elfér a tenyeremben/
2 db paprika /piros húsú/
2 db paradicsom
2-3 dl tejszín

bors
fűszeres olivaolaj
A zöldségeket megpucolom; megmosom..., vékonyan felszeletelem. Fűszeres olivaolajjal kikenek egy tepsit, lerekok egy réteg vékony szelet burgit, sózom, borsozom. Jöhet a hagyma, só, bors...cukkíni, só, bors...burgi, só bors...hagyma...só, bors...padlizsán...blabla. Szóval ismét burgi, hagyma sóval-borssal, végül a paprika, rá a paradicsom. Nekem maradt pár szelet burgi csak mutatóba a tetejére. Az egészet nyakonöntöm 2-3 ek. fűszeres olivaolajjal elkevert tejszínnel, letakarom alufóliával és megy is be a 180 fokos sütőbe jó egy órára. Kiveszem, fólia le, sajt ráreszel... Visszateszem, had piruljon. :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails