2009. október 8., csütörtök

Sárgabarackos táska




Tudom, tudom, már elmúlt a sárgabarackok ideje, de most találtam meg a receptet. :)
Anyum clublutánra volt hivatalos, gondoltam felavatom a felújított konyhát, úgy fél év után. Akkoriban kárhoztattam időmiliomossá lenni.
Volt itthon sok szép barack, hát sütöttem belőle ezt azt.

Sárgabarackos táska:
25 dkg túró
6 ek tej
6 ek olaj
2 tojás
2 tojássárga
csipet só
16 dkg porcukor
2 cs. van.cuk.
40 dkg finomliszt
1,5 cs sütőpor
16 db sárgabarack
2 ek citromlé
dió

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, 2 tojássárgát, sót, porcukrot, van.cukrot. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd összegyúrjuk a túrós masszával. Lisztezett deszkán jól összedolgozzuk. Zacsiba tesszük, 30 percre hűtőbe tesszük. Diót durvára vágjuk, barackokat kimagozzuk, felezzük, citromlével meglocsoljuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mmvékonyra nyújtjuk. 10-12 cm-es korongokat szaggatunk. A korongokra 1-2 csipet diót szórunk, majd két fél barackot rakunk, egymáson elcsúsztatva.(ha nagy a barack, elég egy fél is) Széleit megkenjük tojásfehérjével, behajtjuk, lenymkodjuk. Sütőpapírral béelt tepsibe rakjuk. Tetejét lekenjük tojássárgával, villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton aranybarnára sütjük(kb. 20-25 perc).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails