2009. október 4., vasárnap

Vega "húsgombóc" pradicsommártásban


2 nagy fej hagyma
fél zacskó szójagranulátum
2 zacskó gyorsrizs
1 db zsemle
4 gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa

bors
pirospaprika
2 db paprika
1 l sűrített paradicsom
cukor

1 db hagymát apróra vágok, üvegesre pirítom, hozzáadom a szóját, 1 db apró kckákra vágott paprikát, addíg pirítom, míg a szója illatozni kezd. 2 zacskó gyorsrizst felengedek vízzel, /jócskán ellepje/ sózom, majd a mikróba teszem...félig megfőzőm. A lecsepegtetett rizst a szójához keverem, hozzáadom a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét, tojást, annyi zsemlemorzsát, hogy formázható massza legyen. Sózom, borsozom, meghintem jócskán pirospaprikával. Gombócokat formázok, sós vízben kifőzöm őket.
A másik fej hagymát apróra vágom, üvegesre párolom. Pirospprikát és 1 kanál lisztet szórok rá, Hozzádaom a paradicsompürét, felengedem kis vízzel, beleteszem a kicsumázott másik zöldpaprikát, sóval, borssal, cukorral ízesítem, felfőzöm. Beleteszem a gombócokat, eggyet rottyantok rajta, mielőtt elzátom a gázt. A Párom ezt is kenyérrel ette, bőséges szósszal :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails