2009. október 6., kedd

Serpenyős zöldség magokkal


3 db nagyobb burgonya
2 fej hagyma
30 dkg mirelit zöldbab
30 dkg mirelt mexikói zöldségkeverék
5 gerezd fokhagyma
2 marék lenmag
2 marék szezámmag
4 ek olaj

bors
pirospaprika

A hagymát 1x1 cm-es kockára vágom. Olajon pirítom pár percig. Rászórom a magokat, aranyszínűre pirítom őket. A burgonyát medpucolom, megmosom, félbevágom, fél cm vastagra felszeletelem. A mirelit zölséget a hagymához adom, párolom jó 5 percet, hozzáadom a burgonyát. fedő alatt addíg párolom, míg a burgi félig megpuhul. Ekkor leveszem a fedőt, nagy lángon lepirítom a zöldségeket. Hagyom kissé odakapni, de folyamatosan kevergetem. Ha kellőképpen megpirult, tejföllel, savanyúsággal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails