2009. szeptember 28., hétfő

Padlizsánkrém


Múlt héten vettem a piacon padlizsánt. Alig akartam elhinni, 160 Ft-ért árulták a srácok. Picik voltak igaz, elfértek a tenyeremben, de gyönyörűek voltak. Már-már feketék. Be is zsákmányoltam több mint 3 kg-ot. Vittem belőle Anyumnak, a többit megsütöttem.

A sütőm aljára alufóliát terítettem, begyújtottam maximumra. A padlizsánokat hústűvel körbeszurkáltam, rácsra tettem, ment a sütőbe. Jó ráncosra sütöttem, kb. másfél óra alatt. Hideg vízben kihűtöttem, félbevágtam, mosogatóba állított deszkán hagytam kicsurogni őket. Kanállal tálba kapartam, villával jól összetörtem. Zacsikba mértem 20 dkg-os adagokban majd mentek fagyoskodni a mélyhűtőbe. Egy adag kint maradt :o) Aprítóba vagdostam egy fej vöröshagymát, fél paprikát, 2 gerezd fokhagymát. Borsot őröltem rá, sóztam, tk. mustárral, majonézzel összeaprítottam. Hozzáadtam az adag padlizsánt, zümmögtettem még kicsit az aprítót. A kész krémet még langyos házikenyérre kenve kapta meg kedves Párom. :o)

Idézem: -Fincsi!!!!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet a padlizsán tartósítására köszönöm én is szeretem a padlizsán krémet. Van is már jó be vált receptem is, de nem gondoltam arra hogy tartósítani is lehet, köszönöm az ötletet. További jó főzőcskét, neked üdv:) "Marcsi" Marika

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails