Szinte minden héten megsütötte. Becsukom a szemem és előttem van, ahogy nyitom az ajtót...
-Sziasztok!...-kiáltom....és már megyek is az orrom után. Az aranyszínűre sült krumpli és a sült gríz illata. Igen! ...ez lábatlan!
5-6 szem krumpli
2 tojás
10 kanál liszt
5 kanál gríz
szódavíz
tej
só
őröltbors
A krumplit meghámozza, uborkagyalun leszeli. Konyharuhán leszárítja, félreteszi míg elkészíti a tésztát. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát kavar, ízesíti. Fél gáztepsinyi zománctepsit jól kiolajoz. /az alján legyen 1-2 mm olaj/ A szeletelt krumplival kirakja a tepsi alját, megsózza, ráönti a tésztát. Forró sütőben süti. Az alján szépen megpirul a krumpli, a teteje szép aranyszínű. Kockákra szeli, tálra rakja. Sajnos az enyém nem olyan "Papaízű" de azért finom! :o)
Kép később!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése