2009. szeptember 30., szerda

Gyümölcsös joghurttorta







Párom szülinapi tortája volt. Növényi kocsonyásítóval /agar-agar/ készült mert a zselatin szóba sem jöhet vegáéknál. Itt most zselatinnal írom le, mert az jobban beszerezhető. :o)



alap:
1 csomag zabfalatok /4 db-ot félreteszek a krémhez/
2 marék kókuszreszelék
2 marék kornflakes
1 ek zselatin
1 ek méz
fél tábla tortabevonó



A kekszet és a cornflakes-et összetöröm, kapcsos tortaformába szórom. A zselatint 1 ek vízzel, összetört tortabevonóval vízgőz fölött olvasztom, hozzáadom a mézet, majd a morzsára öntöm, összekeverem. Jól belelapogatom a formába egy kanállal.
joghurts cuccli:
4 doboz aktivia (meggyes, áfonyás)
2 dl tejszín
2 zacskó van.cukor
2 zacskó habfixáló
1-2 marék darabolt gyümölcs (nálam most málna)
4 db zabfalatok
1 marék műzli
4 ek zselatin



1 doboz joghurttal elkeverem a zselatint, felolvasztom. Míg hül, a tejszínt a van.cukorral, habfixálóval kemény habbá verem. Összeforgatom a joghurttal. Hozzáadom a kihült zselatinos joghurtot. Egy tálban villával összeaprítom a gyümölcsöt, zabfalatokat, kornflakest. A joghurtos krém felét az alapra terítem, közepére halmozom a gyümölcsös pépet, villával kicsit széthúzgélom, de nem húzom ki a széléig. Befedem a maradék joghurtos krémmel. Csokiforgácsot szórok rá, beteszem a hűtőbe.
díszítés:
1 zacskó csokopuding
olaj
1 ek zselatin
A pudingporból a leírás szerint sűrű krémet főzök, beleolvasztom a zselatint. Hozzáadoma z olajat, folytonos kevergetés mellett kihtöm. Nyomözsákba teszem, megdíszítem a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails